U bevindt zich hier: Startpagina » Pretparken BelgiŽ » Bobbejaanland

Bobbejaanland tickets met korting


Ook zin in een dagje weg in pretpark Bobbejaanland ?
Op Pretparktickets.com vind je meer informatie over het attractiepark, kan je online tickets - kaartjes bestellen en park beoordelingen lezen van pretparkbezoekers die onlangs Bobbejaanland Themapark hebben bezocht. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke dag.

Ontvang korting door uw tickets online te bestellen.
Bestel uw kaartjes online. Klik op bovenstaande bestelknop en u wordt direct doorgeleidt naar het online bestelformulier. Kies een ticket op datum en ontvang korting. U kunt al tickets vanaf € 19,95 bestellen. kies gewoon de dag van u pretpark bezoek.

Koop hier Bobbejaanland tickets en geniet van een enorme korting op uw ticket!

Advertenties

Meer informatie + geschiedenis van Bobbejaanland

Meer over Bobbejaanland

Bobbejaanland is een pretpark in Lichtaart, BelgiŽ . Het werd opgericht door Bobbejaan Schoepen , een Vlaams zanger, gitarist en entertainer die internationale populariteit genoten in de jaren vijftig en begin jaren zestig. Na 15 jaar werd hij vermoeid van het reizen. In 1960 besloot hij om zijn eigen muziek theater te bouwen: hij begon draineren van een 30 ha moeras, dat hij kocht in 1959. Hij bouwde een zaal met 1000 plaatsen waar hij zo vaak als hij wilde optreden. In december 1961, de Bobbejaanland pretpark was geboren. Bobbejaan en zijn familie verkocht het pretpark in 2004.


Bobbejaan's levenswerk groeide autonoom uit zijn muzikale carrière. Zijn persoonlijke manager Jacques Kluger bedacht de naam. Voor de eerste tien jaar dat het het hart van het attractiepark te openen was een combinatie van waterpret en shows. Tal van artiesten uit de Belgische, Nederlandse en Duitse verschillende scènes uitgevoerd. Op advies van Phantasialand -eigenaar Gottlieb Löffelhard, Bobbejaanland evolueerde vanaf 1975 in de richting van een regelmatige pretpark, met de muziek te tonen geleidelijk terug te trekken naar de achtergrond. Omvat vijftig attracties en vier honderd medewerkers, het park uitgegroeid tot een grote toeristische trekpleister in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Dankzij zijn onafhankelijkheid als familiebedrijf, het was ook in staat om de kloof met educatieve en culturele projecten te overbruggen. Tegen het einde van de jaren zeventig, Bob's vrouw Jose (een voormalig operazanger en model) opende een museum met authentieke kunstwerken uit de Hopi en Navajo culturen in Phoenix, Arizona , nu een van de meest complete prive-collecties van Indiaanse kunst in Europa.

Vanaf het begin van de jaren negentig, drie van zijn vijf kinderen full-time in het park. Nu kan het bevorderen van zijn reputatie als een plek waar kinderen houdt en het kan zich presenteren als het eerste pretpark in de wereld die is gericht op het milieubeleid. De meest opvallende maatregel in die zin was de bouw van een 70 meter hoge windmolen die de hele regio voorziet van energie, met een aangrenzende museum van alternatieve energie. Met zijn mix van informatieve leuk, kan Bobbejaanland kwalificeren is als een uniek buitenbeentje onder de Europese pretparken.

Gedurende de 43 jaren van het Schoepen-management de grondlegger was van de artistieke brein achter het pretpark. Zijn vrouw Jose (de oudste van zestien kinderen) was de zakelijke ruggengraat en haar zus Louise bezig met de boekhouding en financiŽn.Bobbejaanland bevat ongeveer 50 attracties, zoals de waterglijbaan (1980), het reuzenrad (1976), Indiana River (indoor waterglijbaan, 1991), de Revolutie (een donkere achtbaan , 1989, nu genaamd Evolution), de Speedy Bob (achtbaan , 1999), de Air Race (geschorst achtbaan, 1987, nu genaamd Dreamcatcher), de langste junior achtbaan in de wereld, 'Okidoki' (dat wil zeggen 'dat is in orde', 2003/04), en 's werelds op een na Gerstlauer Euro -Fighter achtbaan, "Typhoon" (2003/04), met een daling hoek van meer dan 97 į (een achtbaan met een viervoudige lus en een vrije val) en de Splash Battle (2007) gemaakt door Preston & Barbieri . De reus Sledgehammer (een Giant Frisbee ) is een gigantische shuttle die topsnelheden van 110 km / h) bereikt. In 'Kinderland' (dat wil zeggen Kids 'Land, 1995) vindt u attracties voor de kleinste bezoekers op 7000 m2.

In 1979 Bobbejaanland opende de Looping Star achtbaan (Zwartzkopf), die werd een rit met een zekere cultus Satus de loop der jaren. De familie verkocht het in 2003. Omdat Bobbejaan Schoepen in de eerste plaats een folk-en countryzanger was, is het park nog gedeeltelijk als thema een western dorp (bijvoorbeeld de El Rio White Water Rapids en de El Paso Dark Ride ). In het Theater van de Ster, zijn Las Vegas-stijl shows uitgevoerd. Het leven van Bobbejaan is ook een grabbelton van kleurrijke anekdotes. Eens, slaagde hij erin om het origineel te kopen Zorro 's paard van guntumbler Casey Tibbs , maar helaas het dier loopvlak op een blootgesteld kabel en stierf. Vanuit zijn Amerikaanse vriend Nudie Cohn , verwierf hij de eigenaardige witte arty Pontiac auto ( Nudie Mobiles ), vakkundig versierd met Amerikaanse munten. Hij tienduizend dollar uitgegeven aan IT en gebruikt om het rijden door het pretpark. Hij zou de auto de meest effectieve en spraakmakende element van alle attracties die hij kenmerkte overwegen.

In de winter van 2003 werd een belangrijke investering van 12 miljoen dollar voor een paar wereldpremières: de Typhoon en de Sledge Hammer (supra "attracties"). De consument organisatie van Test-Aankoop een onderzoek van 13 Europese pretparken. In Europa, Bobbejaanland kwam uit op een na beste na Phantasialand omdat ze zo goed in elk aspect onder de loep genomen, samen met Disneyland en het Parc Asterix . Voor BelgiŽ wordt Bobbejaanland beschouwd als de beste.

Bobbejaan Schoepen leed aan darmkanker, wat aanleiding gaf tot het idee om deel met zijn levenswerk. In april 2004 heeft de definitieve beslissing om het park te verkopen werd genomen, na een voorbereidende periode van meer dan drie jaar. Bobbejaanland werd verkocht aan de Spaans-Amerikaanse Parque Reunidos groep en de laatste familiebedrijf in de sector van de pretparken in BelgiŽ verdwenen.

Sinds het park werd verkocht in 2004, het aantal bezoekers aanzienlijk gedaald. In januari 2007 heeft de Britse bedrijf Candover Parques Reunidos gekocht voor 935 miljoen euro van Advent (een financiŽle groep uit Boston) die betaald 3 jaar voor 240 miljoen euro. Hoewel de naam van Parques Reunidos nog steeds bestaat en werkt 22 parken in 6 landen in Europa en in 2006 een winst van 193,5 miljoen euro.


oprichter latere jaren

Bobbejaan zich weer op zijn muziekcarrière. In 2005 gaf hij vier verrassing optredens op het Europese literaire festival Saint Amour. Op 13 februari 2007, Bobbejaan Schoepen kreeg in BelgiŽ een Lifetime Achievement Award (ZAMU) voor zijn belangrijke rol in de Belgische muziekgeschiedenis. In april 2008, Bobbejaan een nieuw album uitgebracht genaamd "Bobbejaan", met Geike Arnaert ( Hooverphonic ) en Daan en produceert door zijn eigen zoon Tom Schoepen .

Bobbejaan en zijn vrouw nog leefde tot het overlijden van de oprichter in mei 2010 op het domein, in de originele huis waar de geschiedenis van het park begon.

Adres Bobbejaanland

Adresgegevens Bobbejaanland

Olensteenweg 45
B-2460 Kasterlee
BelgiŽ

Bobbejaanland nieuws en weetjes

Bobbejaanland nieuwe kinderattractie in 2017

Bobbejaanland cre ert een nieuwe attractie voor kinderen als een nieuwigheid in 2017. Daarnaast is het bestaand restaurant voor het nieuwe seizoen gerenoveerd. Bobbejaanland gaat een nieuwe attra... meer...