U bevindt zich hier: Startpagina » Pretparken BelgiŽ » Walibi Belgium

Walibi Belgium tickets met korting


Ook zin in een dagje weg in pretpark Walibi Belgium aan voordelige en de goedkope inkomprijzen?
Op Pretparktickets.com vind je meer informatie over het attractiepark, kan je online tickets - kaartjes bestellen en park beoordelingen lezen van pretparkbezoekers die onlangs Walibi Themapark hebben bezocht. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke dag.

Ontvang korting door uw tickets online te bestellen.
Bestel uw kaartjes online. Klik op bovenstaande bestelknop en u wordt direct doorgeleidt naar het online bestelformulier.

Koop hier Walibi België tickets en geniet van een enorme korting op uw ticket!

Advertenties

Meer informatie + geschiedenis van Walibi BelgiŽ

Meer over Walibi BelgiŽ

Walibi BelgiŽ , voorheen Walibi Wavre en dan Six Flags BelgiŽ , is een Belgisch pretpark gelegen in Waver , dicht bij Brussel . Tijdens de 1998-2004 periode, werd het eigendom van Six Flags, Inc , een Amerikaanse exploitant van themaparken. Het werd later verkocht aan Palamon Capital Partners . Met ingang van 2006 wordt het park in eigendom en beheer, samen met Paris ' Parc Asterix , door CDA Parks (een afdeling van Compagnie des Alpes ). De Walibi naam komt van de mix van WaVRE , Li mal en Bièrges , drie steden in de Belgische provincie Waals-Brabant , waar het park zich bevindt.

Oorspronkelijk werd de Walibi-groep , het park en de voorzieningen (met inbegrip van het zwembad complex Aqualibi ingehuldigd in 1987) werden onderworpen aan herhaalde overnames door buitenlandse ondernemingen tussen 1997 en 2006. Het park was eigendom van de groep en de Amerikaanse Premier Parks (die later Six Flags Inc. ) van 1997 tot 2004, het bedrijf omgedoopt tot Six Flags BelgiŽ in 2001 door het toevoegen van vijftien nieuwe personages en attracties. Vervolgens wordt de groep van financiŽle problemen in de VS, zal het park worden in 2004 verkocht aan een private equity firma Palamon Capital Partners , die de naam veranderd in Walibi BelgiŽ in 2005. Het volgende jaar, wordt het park weer verkocht deze keer de Franse groep Compagnie des Alpes via haar dochteronderneming Grevin & Cie (nu CDA Parks ).

Nu beschouwd als een onderdeel van het Belgische erfgoed, Walibi BelgiŽ was jarenlang een tribune van het Belgische stripverhaal, in het bijzonder door middel van een contract met Editions du Lombard , die in overleg met Herge , de aanwezigheid van vaste karakters van Adventures Kuifje in het park in 1975, die tot zijn roem bijgedragen tot het midden van de jaren 1990. Sinds 2005 is de stripfiguren zijn terug in de schijnwerpers met de komst van Bollie en Billie en Suske en Wiske , maar niet te spreken Lucky Luke , die is ingevoerd in 1998.

Walibi BelgiŽ is een seizoensgebonden park met de opening periode over het algemeen duurt van begin april tot eind oktober. Onderverdeeld in verschillende thema-gebieden, het richt zich primair op gezinnen en biedt het publiek een veertig attracties van alle soorten en verschillende shows, die het seizoen te wijzigen.

Adres Walibi Belgium

Adresgegevens Walibi Belgium

Boulevard de l'Europe 100
1300 Waver
BelgiŽ