U bevindt zich hier: Startpagina » Pretparken Nederland » De Efteling

Efteling gaat voor groene energie, ĄSymbolicaď

Tuin op "Symbolica ': nieuw in 2017 in de Efteling

Tuin op "Symbolica ' Efteling

Paleis der Fantasie wordt deze zomer geopend

Tuin op "Symbolica ': nieuw in 2017 in de Efteling met zonne-energie en daktuin met groene planten.

In het centrum van de Efteling, stijgen grote torens op in de hoogte. Ze behoren tot "Symbolica", de nieuwigheid 2017 in de Efteling. Op het dak van de het "Paleis der Fantasie" is een tuin gecreëerd waar naast planten ook plaats bieden aan 800 zonnepanelen die zorgen voor "groene" energie.

Advertentie

Tuin op "Symbolica ': nieuw in 2017 in de Efteling

Een tekening die vandaag gepubliceerd is toont een daktuin op een hoogte van negen meter

Betoverend duurzaam

De kasteeltuin met zonnepanelen stemt volledig met de "groene" filosofie van het attractiepark. Vanaf het begin heeft de Efteling gepleit voor natuur en milieu en draagt enorm veel zorg voor iedere uitbreiding of verandering van landschap op het terrein.

Voor zijn wateroppervlak en voor de irrigatie van groene gebieden in het park maakt Efteling gebruik van een alternatieve watervoorziening door het gebruik van een drainagesysteem. Op verschillende plaatsen in het park, wordt de temperatuur geregeld met behulp van een koude-warmteopslag.

De nieuwe zonnepanelen zullen waarschijnlijk op het dak van Symbolica in april worden geïnstalleerd. Dit wordt gevolgd door het aanplanten van dikke-blad planten, met een oppervlakte van 800 vierkante meter.

Paleis der Fantasie

bron: Efteling

in het kasteel zelf nodigt "Koning Pardulfus" het publiek uit om hem te bezoeken en dit vanaf de zomer 2017. Het overdekte thema attractie is bedoeld voor het hele gezin. Met tovenaar "Pardoes" verkennen bezoekers geheime doorgangen en magische schuilplaatsen van het landgoed. Efteling investeert € 35.000.000 in de bouw van Symbolica - de grootste attractie van het attractiepark tot nu toe.

Efteling tickets bestellen met Korting - Ga naar Efteling tickets