U bevindt zich hier: Startpagina » Pretparken Nederland » De Efteling

De Efteling tickets met korting

De Efteling korting op alle tickets


Ook zin in een dagje weg in pretpark De Efteling ?
Op Pretparktickets.com vind je meer informatie over het attractiepark, kan je online tickets - kaartjes bestellen en park beoordelingen lezen van pretparkbezoekers die onlangs De Efteling Themapark hebben bezocht. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke dag.

Ontvang korting door uw tickets online te bestellen.
Ga naar de website van De Efteling en bestel uw kaartjes online. Klik op onderstaande knop en u wordt direct doorgeleidt naar het online bestelformulier.

Koop hier Efteling tickets en geniet van een enorme korting op uw entree ticket!

Advertenties

Meer informatie + geschiedenis van de Efteling

Meer over De Efteling

Efteling is het grootste themapark in Nederland , en zoals het is geopend in 1952, is het een van de oudste pretparken ter wereld. De Efteling is gelegen in het centrum van Kaatsheuvel , in de gemeente Loon op Zand , en heeft meer dan 100 miljoen bezoekers.

Oorspronkelijk was het park verzorgd ten opzichte van kinderen met een sprookjes thema. In meer dan vijftig jaar is het pretpark geŽvolueerd van een natuurpark met speeltuin en een sprookjesbos , in een full-sized themapark. Het is twee keer zo groot als de originele Disneyland park in CaliforniŽ. Vandaag de dagis De Efteling geschikt voor zowel kinderen en volwassenen met haar culturele, romantische en nostalgische thema's en zijn verscheidenheid aan attracties.

De Efteling vandaag de dag bestaat uit meer dan het attractiepark, dat op zijn beurt ook weer is ingedeeld in verschillende delen. Het gehele complex omvat namelijk ook het Efteling Hotel, het golfpark en het theater. Ook vakantiepark Bosrijk maakt nu deel uit van het complex.

[bewerken] Attractiepark

Sinds het najaar van 1995 is het Huis van de Vijf Zintuigen in gebruik als toegangsgebouw van het attractiepark de Efteling: het werd officieel geopend in 1996 en werd ontworpen door Ton van de Ven. Het Huis van de Vijf Zintuigen doet ook dienst als toegangspoort tot Theater de Efteling. Voor die tijd lag de ingang westelijker en grensde het aan het toenmalige Westerpark, het huidige Marerijk.

Na het Huis van de Vijf Zintuigen volgt een groot plein dat overgaat in de Pardoes Promenade, een 21 meter brede laan van 270 meter lang, waaraan onder andere de Bob en het Sprookjesbos zijn gelegen. Deze werd tijdens de winter van 2000 aangelegd en komt uit op de Efteling Brink, het verdeelplein van waaruit de bezoekers de vier rijken van de Efteling kunnen betreden. De Efteling Brink werd in juli 2000 voor het publiek opengesteld.

Het pretpark was tot het eind van de jaren negentig opgedeeld in vier parkdelen, genoemd naar de vier windrichtingen. Met de komst van de Pardoes Promenade en de Efteling Brink in 2000 kregen de vier arealen nieuwe namen: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk, Ruigrijk. Er zijn ook onderdelen die niet tot een van de Rijken worden gerekend.


Attracties en sprookjes in de Efteling en hun ontwerpers

1952 - Sprookjesbos ( Anton Pieck , Peter Reijnders , Ton van de Ven , Henny Knoet , Michel den Dulk en Karel Willemen )
1953 - Roeien vijver ( Nederlands : Roeivijver ) 1954 - Children's Railway (Nederlands: Kinderspoor ), ( Pedal treinen , Peter Reijnders) 1956 - Steam Carousel (Nederlands: Carrousselpaleis ) ( Carousel , gekocht van L. Janvier) 1969 - Efteling Steamtrack Line (Nederlands: Efteling Stoomtrein Maatschappij , een grote schaal met de trein ) 1971 - Diorama ( modelspoor / Diorama , Anton Pieck) 1978 - Haunted Castle (Nederlands: Spookslot ) ( Haunted attractie , Ton van de Ven) 1981 - Python (dubbele Loop Corkscrew Roller coaster , Vekoma ) bij het ??invriezen 1981 - Gondoletta ( Water rit , Ton van de Ven) 1982 - Half Moon (Nederlands: Halve Maen ) ( Ship swing , Ton van de Ven) 1983 - Piraña ( Raften rit , Ton van de Ven) 1984 - Carnaval Festival (Nederlands: Carnaval Festival ) ( dark ride , Geesink) 1984 - Polka Marina (een combinatie van een carrousel en een mini-achtbaan, Ton van de Ven) 1984 - Tin Lizzies (Nederlands: De Oude Tuffer ) (auto rijden, Ton van de Ven) 1985 - Bob Track (Nederlands: Bobbaan ) ( Bobslee achtbaan , Intamin Ton van de Ven ) bij het ??invriezen 1986 - Fata Morgana (dark ride, Ton van de Ven) 1987 - Pagode ( Uitkijktoren , Ton van de Ven) 1988 - Monsieur Cannibale ( theekopjes rit, Henny Knoet) 1990 - Het Volk van Laaf ( Nederlands: Volk van Laaf ) (Ton van de Ven) 1991 - Pegasus (Junior houten achtbaan , gesloopt in 2009) 1993 - Dreamflight (Nederlands: Droomvlucht ) (dark ride, Ton van de Ven) 1996 - Het Huis van de Vijf Zintuigen (Nederlands: Het huis van de 5 zintuigen ) (Park entree, Ton van de Ven) 1996 - Villa Volta ( Madhouse , Ton van de Ven) 1998 - Vogel Rok (Nederlands: Vogel Rok ) ( Afgesloten achtbaan , Ton van de Ven ) 2002 - PandaVision (Nederlands: Pandadroom ) (een 4-D film bioscoop, Van Doorn en medewerkers) 2007 - De Vliegende Hollander (Nederlands: De Vliegende Hollander ) ( Water coaster / dark ride, Karel Willemen) bij het ??invriezen 2010 - George en de Dragon (Nederlands: Joris en de Draak ) ( Houten racing coaster , Karel Willemen) 2011 - Ravelin (Nederlands: Raveleijn )

Adres Efteling

Adresgegevens Efteling Attractiepark

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
Nederland

Efteling nieuws en weetjes

Efteling gaat voor groene energie, ĄSymbolicaď

Tuin op "Symbolica ': nieuw in 2017 in de Efteling met zonne-energie en daktuin met groene planten. In het centrum van de Efteling, stijgen grote torens op in de hoogte. Ze behoren tot "Symbolica"... meer...

Entree prijzen Efteling stijgen in jubileumjaar

Een bezoek aan de Efteling zal in 2017 nog veel meer kosten. Het grootste pretpark van Nederland laat de entree prijzen verder stijgen. In de zomer zal de duurste attractie van de Efteling met "Sy... meer...